300g laxfilé (skinn- och benfri)
Saft från 1/2 citron
1 tsk citronmeliss
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 tsk örtsalt
20 kärnfria kalamataoliver
10 körsbärstomater
En näve machesallat
BASILIKAOLJA:
2 msk hackad basilika, fryst
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk mineralsalt
Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citronsaften och strö på citronpeppar. Stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i ca 15 min.
Skölj quinoan under hett vatten. Koka upp vattnet och tillsätt quinoan. Koka quinoan på svag värme i 15 minuter. Smaka av med örtsalt.
Rör ihop basilikan, olivolja, citronsaft, vitlök och salt. Ringla denna basilikaoljan över quinoan och rör om ordentligt. Tillsätt oliverna, körsbärstomaterna och salladsbladen och rör om. Servera laxen på en bädd av quinoa och drick gärna ett glas gtönsaksjuice till.

Skrivet av jojo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar