Laxfrukost med ägg
100,0 gram Lax sida kallrökt
2,0 st Ägg rått
2,0 msk Keso färskost 4% fett
2,0 st Ägg rått
2,0 msk Keso färskost 4% fett
1 mellanstor tomat
1. Koka äggen och hacka tomaten.
2. Bred ut laxen på en tallrik och lägg i tomat och färskost. Rulla ihop till små rullar.
3. Servera tillsammans med de kokta äggen.
LUNCH:(1port)
Gårdagens rostbiff med falsk potatissallad
MIDDAG: (1port)
Fiskgratäng
500,0 gram Torsk
800,0 gram Blomkål
3,0 msk (fast) Smör 80% fett
800,0 gram Blomkål
3,0 msk (fast) Smör 80% fett
2,0 msk Färskost 27% fett Philadelphia
6,0 dl Creme fraiche 34% fett
4,0 msk (Klippt) Dill
1,0 st saften från en citron
1,0 efter smak Salt o svartpeppar
2,0 dl (riven) Ost hårdost 31% fett
6,0 dl Creme fraiche 34% fett
4,0 msk (Klippt) Dill
1,0 st saften från en citron
1,0 efter smak Salt o svartpeppar
2,0 dl (riven) Ost hårdost 31% fett
1. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i ca 10-15 min. Mixa den tillsammans med smör, philalephiaosten smaka av med salt o peppar. Nu är moset klart.
2. Blanda såsen på creme fraiche och dill, pressad citon. Smaka av med salt o svartpeppar.
3. Tag fram en ugnsfast form och lägg fisken i botten. Spritsa över moset runt fisken och häll över såsen och avsluta med riven ost.
4. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 min, servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar