torsdag 29 augusti 2013

29/9 dagens mat

FRUKOST: (1port)
Tonfiskröra med kokt ägg!

50,0 gram Tonfisk i olja konserv avrunnen
2,0 tsk (hackad) Lök gul röd
1,0 tsk (Klippt) Dill
1,0 st Ägg kokt
2,0 msk Majonnäs 90% fett

1. Finhacka löken och lägg i en skål. Lägg i finhackad dill och sedan tonfisken. Blanda så att tonfisken blir finfördelad. Lägg i majonäs och rör om.

2. Servera med ett kokt ägg.


LUNCH: (1port)
Snabb keso-sallad!

125,0 gram Kassler rökt kotlettrad gris
2,0 dl Keso färskost 4% fett
1,0 st Ägg rått
2,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
20,0 gram Spenat
1,0 tsk Kryddor efter smak

1. Blanda samman allt utom sallad och spenat till en smet. Värm i micron i ca 5 min och rör runt. Servera med sallad på färsk spenat och grönsallad!


MIDDAG: (4port)
Stekt fläsk med coleslaw 

500,0 gram Stekfläsk sida gris m svål skivor
7,0 dl (grovt riven) Vitkål
1,0 st Lök gul röd
1,0 dl Majonnäs 90% fett
1,0 dl Creme fraiche 34% fett
2,5 tsk Senap fransk
1,0 efter smak Salt och svartpeppar

1. Stimla rödlöken och vitkålen fint. Lägg det i en stor skål och blanda med de övriga ingredienserna. Låt gärna vila i kylen ett par timmar för bättre smak!

2. Stek fläsket och servera tillsammans med coleslawen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar