Laxfrukost med ägg (1port)
100 gram lax sida kallrökt
2 ägg
2 msk Keso 4%
• koka äggen och hacka tomaten.
• bred ut laxen på en tallrik och lägg i tomat och keso. Rulla ihop till små rullar.
• servera tillsammans med de kokta äggen.
Tyckte inte om fisken så fett var första och sista gången med kallrökt lax. Nästa gång blir det varmrökt lax.
LUNCH:
Avokadosallad med grillad kyckling (1port)
1 avokado
1 msk (hackad) rödlök
1 liten tomat
2 msk majonnäs
Salt och peppar efter smak
125g grillad kyckling
• dela avokadon i mindre bitar. Finhacka löken och kärna ut tomaterna och dela del i mindre bitar.
• blanda med majonnäs och kryddor och servera tillsammans med grillad kyckling
MIDDAG:
Moussaka - LCHF (5port)
500g aubergine
500g köttfärs
1 gullök
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk (fast) smör 80%
2 ägg
1 dl majonnäs
3 dl (riven) ost 31%
1 tsk oregano
Salt och peppar efter smak
1 1/2 dl vispgrädde 40%
• sätt ugnen på 225 grader.
• finhacka löken och fräs i smöret. Tillsätt färsen och stek en stund. Blanda ner tomatpure, grädde, och kryddor. Låt puttrar en stund och smaka av med kryddor.
• skiva auberginen tunt och lägg i en ugnsfast form och varva med köttfärsblandningen.
• blanda ägg, majonnäs och den rivna osten. Häll över oststanningen över köttfärs och aubergineblandningen och gratinera i ugnen i ca 45 min eller tills den fått fin färg.
• servera med en god sallad
Jag trodde inte att jag skulle tycka om detta men det var riktigt gott.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar