tisdag 27 augusti 2013

27/8 dagens matintag

FRUKOST:
Makrill och äggfrukost (1 port)

(Ni får ingen bild för det ser inte så trevligt ut på tallriken)

1 burk makrill i tomatsås
2 ägg 
1 msk keso 4%  (jag tog majonnäs istället, hade ingen keso)

• blanda keso med makrillen och servera till den kokta äggen.

LUNCH:
Gårdagens Moussaka
Recept se tidigare inlägg.

MIDDAG:
Citronlax med blomkålsmos (4 port)

500g lax
4 dl crème fraîche 34%
1 citron
2 tsk fransk senap
2 tsk salvia
Salt och vitpeppar efter smak
500g blomkål
3 msk vispgrädde 40%
2 msk smör

• sätt ugnen på 225 grader och lägg laxen i en ugnsfast form. Riv av skalet på citronen fint. Blanda ihop crème fraîche, saften från 1 citron, rivet citronskal, fransk senap och lite kryddor och bred ut över laxen. Stek den i ugnen i ca 15 min eller tills den är klar.
• koka blomkålen i lättsaltat vatten i 10-13 min. När den är klar lägger du ner den tillsammans med grädde, smör, salt och peppar i en matberedare och mixar tills moset är klart, smaka av med kryddor. (Hört att man inte ska mixa blomkålen utan använda en potatisstöt.)
• servera laxen tillsammans med blomkålsmoset och ev en liten sallad. 

Jag tog bara blomkål istället för att göra moset då jag inte gillar det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar