Makrill och äggfrukost (1 port)
(Ni får ingen bild för det ser inte så trevligt ut på tallriken)
1 burk makrill i tomatsås
2 ägg
1 msk keso 4% (jag tog majonnäs istället, hade ingen keso)
• blanda keso med makrillen och servera till den kokta äggen.
LUNCH:
Gårdagens Moussaka
Recept se tidigare inlägg.
MIDDAG:
Citronlax med blomkålsmos (4 port)
500g lax
4 dl crème fraîche 34%
1 citron
2 tsk fransk senap
2 tsk salvia
Salt och vitpeppar efter smak
500g blomkål
3 msk vispgrädde 40%
2 msk smör
• sätt ugnen på 225 grader och lägg laxen i en ugnsfast form. Riv av skalet på citronen fint. Blanda ihop crème fraîche, saften från 1 citron, rivet citronskal, fransk senap och lite kryddor och bred ut över laxen. Stek den i ugnen i ca 15 min eller tills den är klar.
• koka blomkålen i lättsaltat vatten i 10-13 min. När den är klar lägger du ner den tillsammans med grädde, smör, salt och peppar i en matberedare och mixar tills moset är klart, smaka av med kryddor. (Hört att man inte ska mixa blomkålen utan använda en potatisstöt.)
• servera laxen tillsammans med blomkålsmoset och ev en liten sallad.
Jag tog bara blomkål istället för att göra moset då jag inte gillar det.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar