fredag 30 augusti 2013

2/9 dagens mat

FRUKOST: (2port)
Pannkakor

2,0 st Ägg rått
1,5 msk Fiberhusk
1,5 dl (Standarmjölk fett 3%) Mjölk 3% fett
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 msk (fast) Smör 80% fett
1,5 msk (smält) Smör 80% fett
1,0 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

1. Blanda ihop äggen och fiberhusken och låt det svälla en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och det smälta smöret, stek i smör som vanliga pannkakor.

2. Pudra över med vaniljpulver om så önskas, servera!


LUNCH: (1port)
Fetaostsallad

2,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
0,3 st Lök gul röd
1,5 dl (grovt riven) Vitkål
2,0 dl (tärnad) Fetaost 25% fett
20,0 gram Gurka
1,0 msk Olivolja
4,0 st Oliver gröna inlagda

1. Skär sallad, gurka och vitkål och lägg upp på en tallrik. Toppa med ringar av rödlök och fetaosten. Ringla övger olivoljan till sist..

2. Servera!


MIDDAG: (4port)
Baconlindad fläskfilé med kokt broccoli 

600,0 gram Fläskfilé gris
1,0 paket(er) a´140 gr Bacon gris
150,0 gram Färskost 27% fett Philadelphia
3,0 klyfta(or) Vitlök
400,0 gram Broccoli
1,0 efter smak Salt, peppar

1. Sätt ugen på 175 grader. Finhacka eller pressa vitlöken och blanda med philalephiaosten och lite salt/peppar.

2. Skär en djup skåra i fläsfilén på längden och pressa i oströran. Linda baconet runt fläslfilén och sätt in i ugnen tills fläskfilén har en innertemp på 75 grader.

3. Under tiden koker du broccolin i lättsaltat vatten och serverar den till fläskfilén.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar