tisdag 10 september 2013

11/9 dagens mat

FRUKOST:
Scrambled eggs och stekt prinskorv (1port)

2,0 st Ägg rått
100,0 gram Prinskorv 24% fett
0,5 msk (fast) Smör 80% fett
1,0 msk (ovispad) Vispgrädde 40% fett

1. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och rör runt.

2. Häll ner smeten i en smörad stekpanna och rör tills det är klart.

3. Stek prinskorven brevid och servera direkt.


LUNCH:
Kokospannkaka (2port)

1,0 dl Kokosflingor torkade
2,0 st Ägg rått
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
2,0 msk Sojamjöl ca 20% fett
1,0 krm (Fint) Joderat salt
1,0 msk (fast) Smör 80% fett

1. Vispa alla ingredienser till pannkakssmet. Stek som pannkakor i smöret och servera!


MIDDAG:
Carbonara (3port)

1,0 paket(er) a´140 gr Bacon gris
300,0 gram Blomkål
1,0 dl (riven) Ost hårdost 28% fett
1,5 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
3,0 st Äggula
0,5 msk (fast) Smör 80% fett

1. Sält smör i en stekpanna. Dela bacon och blomkål i små bitar och stek.

2. Häll på grädde och låt puttra tills du tycker att blomkålen är färdig.

3. Tillsätt den rivna osten och rör ner. Smaka av med rejält med svartpeppar.

4. Låt puttra och smaka av ev med lite färsk basilika om det finns tillhands.

5. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med en äggula per portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar