Tonfiskröra med kokt ägg (1port)
50,0 gram Tonfisk i olja konserv avrunnen
2,0 tsk (hackad) Lök gul röd
1,0 tsk (Klippt) Dill
1,0 st Ägg kokt
2,0 msk Majonnäs 90% fett
2,0 tsk (hackad) Lök gul röd
1,0 tsk (Klippt) Dill
1,0 st Ägg kokt
2,0 msk Majonnäs 90% fett
1. Finhacka löken och lägg i en skål. Lägg i finhackad dill och sedan tonfisken. Blanda så att tonfisken blir finfördelad. Lägg i majonäs och rör om.
2. Servera med ett kokt ägg.
LUNCH:
Laxpudding med kokt broccoli (5port)
500,0 gram Lax odlad norsk fjordlax
500,0 gram Keso färskost 4% fett
4,0 st Ägg rått
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 knippe Dill
1,0 efter smak Salt och peppar
500,0 gram Broccoli
500,0 gram Keso färskost 4% fett
4,0 st Ägg rått
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 knippe Dill
1,0 efter smak Salt och peppar
500,0 gram Broccoli
1. Skär laxen i mindre bitar. Låt vattnet i keson rinna av i en sil och häll den i en matberedare med laxbitarna, äggen och grädden. Krydda!
2. Mixa allt til en slät smet och rör ner den hackade dillen. Häll upp i en ugnsfast form och grädda i ca 45 minuter på 200 grader. Kok broccolin i ca 10-15 minuter i lättsaltat vatten.
3. Servera!
MIDDAG:
Pytt a la Bellman (4port)
500,0 gram Squash - Zucchini
1,0 st Lök gul röd
200,0 gram Fläskkarré gris
200,0 gram Biff ryggbiff nöt el. lövbiff
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 efter smak Maizena
1,0 efter smak Salt och peppar
1,0 msk (fast) Smör 80% fett
1,0 st Lök gul röd
200,0 gram Fläskkarré gris
200,0 gram Biff ryggbiff nöt el. lövbiff
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 efter smak Maizena
1,0 efter smak Salt och peppar
1,0 msk (fast) Smör 80% fett
4,0 st Ägg rått
1. Hacka och fräs löken i smör. Tärna squashen och tillsätt. Ställ åt sidan när det är klart.
2. Tärna köttet och stek i smör, krydda! Blanda ner den stekta squaschen och slå på grädden. Späd med maizena om så önskas. Smaka av med kryddor!
3. Servera tillsammans med ett stekt ägg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar