Ägg och bacon (1port)
1,0 paket(er) a´140 gr Bacon gris
1. Stek äggen på valfritt sätt och servera med stekt bacon.
LUNCH:
Tonfisksallad (1port)
1,0 burk(ar) a´50 g Tonfisk i olja konserv
0,2 st Lök gul röd
2,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
30,0 gram Gurka
1,0 dl (grovt riven) Vitkål
1,0 efter smak Salt och peppar
2,0 msk Majonnäs 90% fett
0,2 st Lök gul röd
2,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
30,0 gram Gurka
1,0 dl (grovt riven) Vitkål
1,0 efter smak Salt och peppar
2,0 msk Majonnäs 90% fett
1. Dela sallad, vitkål, gurka och rödlök. Lägg up i en djup tallrik. Lägg tonfisken ovanpå salladen och klicka på majonäs.
2. Servera!
MIDDAG:
Laxpudding med kokt broccoli (4port)
400,0 gram Lax odlad norsk fjordlax
400,0 gram Keso färskost 4% fett
3,2 st Ägg rått
2,4 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
0,8 knippe Dill
0,8 efter smak Salt och peppar
400,0 gram Broccoli
400,0 gram Keso färskost 4% fett
3,2 st Ägg rått
2,4 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
0,8 knippe Dill
0,8 efter smak Salt och peppar
400,0 gram Broccoli
1. Skär laxen i mindre bitar. Låt vattnet i keson rinna av i en sil och häll den i en matberedare med laxbitarna, äggen och grädden. Krydda!
2. Mixa allt til en slät smet och rör ner den hackade dillen. Häll upp i en ugnsfast form och grädda i ca 45 minuter på 200 grader. Kok broccolin i ca 10-15 minuter i lättsaltat vatten.
3. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar