lördag 7 september 2013

8/9 dagens mat

FRUKOST:
Makrill och äggfrukost (1port)

 1,0 burk(ar) Makrillfilé konserv i tomatsås
2,0 st Ägg kokt
1,0 msk Keso färskost 4% fett

1. Blanda keso och makrillen och servera tillsammans med äggen.


LUNCH:
Fetaostsalld (1port)

2,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
0,3 st Lök gul röd
1,5 dl (grovt riven) Vitkål
2,0 dl (tärnad) Fetaost 25% fett
20,0 gram Gurka
1,0 msk Olivolja
4,0 st Oliver gröna inlagda

1. Skär sallad, gurka och vitkål och lägg upp på en tallrik. Toppa med ringar av rödlök och fetaosten. Ringla övger olivoljan till sist..

2. Servera!


MIDDAG:
Gratinerad kassler med broccoli (1port)

125,0 gram Kassler rökt kotlettrad gris
100,0 gram Broccoli
1,0 dl (riven) Ost hårdost 31% fett
1,0 efter smak Salt och peppar
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela broccolin och skär kasslern i skivor, lägg i en ugnsfast form. Häll över grädde och krydda efter smak. Toppa med den rivna osten och gratinera i ugen i ca 20 min eller tills det har fått fin färg.

3. Servera tillsammans med grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar