lördag 7 september 2013

7/9 dagens mat

FRUKOST:
Laxfrukost med ägg (1port)

100,0 gram Lax sida kallrökt
2,0 st Ägg rått
2,0 msk Keso färskost 4% fett

1. Koka äggen och hacka tomaten.

2. Bred ut laxen på en tallrik och lägg i tomat och färskost. Rulla ihop till små rullar.

3. Servera tillsammans med de kokta äggen.


LUNCH:
Gårdagens Kålpudding

MIDDAG:
Smörstekt spätta med äggsmör (1port)

200,0 gram Rödspätta
1,0 msk (fast) Smör 80% fett
1,0 st Ägg kokt
4,0 dl (strimlad) Sallad - Huvudsallat
2,0 msk (smält) Smör 80% fett

1. Hårdkoka ägget. Krydda fisken med salt och peppar och stek i smör.

2. Dela ägget i en äggskärare på båda håll så det blir tärnat. Smält smöret och tillsätt äggröran.

3. Servera tillsammans med grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar