fredag 6 september 2013

6/9 dagens mat

FRUKOST:
Ost och skinkomelett (1port)

30,0 gram Paprika grön gul röd
60,0 gram Rimmad skinka el julskinka gris kokt 4,5% fett
0,5 msk Olivolja
30,0 gram Ost hårdost 31% fett
3,0 st Ägg rått

1. Rör ner äggen tillsammans med peppar och salt.

2. Hacka paprikan och skinkan och lägg i.

3. Värm olivoljan i en teflonstekpanna och tillsätt blandningen.

4. Stek på svagare värme tills äggen stelnat.

5. Servera!


LUNCH:
Gårdagens Pytt a la Bellman 

MIDDAG:
Kålpudding (5port)

500,0 gram Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
500,0 gram Vitkål
30,0 gram Smör 80% fett
1,5 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 st Ägg rått
125,0 gram Keso färskost 4% fett
0,5 msk Lökpulver
0,5 Tärning(ar) Köttbuljong pulver tärning
2,5 dl Kranvatten
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 efter smak Salt och peppar

1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttfärsen, krydda med lökpulver, salt och peppar. Tillsätt grädde, ägg och keso och stek upp. Till sist smular du i buljong och tillsätter vattnet.

2. Häll över köttfärsblandningen till en långpanna och fördela jämnt.

3. Strimla vitkålen och stek i stekpannan med smör tills den blir mjuk och får fin färg. Fördela den stekta vitkålen över köttfärsblandningen jämnt och sätt in i ugen på 200 grader i ca 35-40 minuter.

4. Efter ca 20 min plockar du ut en del vätska från långpannan som du sedan använder till såsen.

5. Gräddsås: Slå i grädde, vätskan från kålpudding, soja. Koka upp och krydda efter smak!

6. Servera ev med lite osockrade lingon och grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar