lördag 7 september 2013

9/9 dagens mat

FRUKOST:
Kalkonomelett (1port)

60,0 gram Rökt kalkon
2,0 st Ägg rått
50,0 gram Keso färskost 4% fett
0,5 msk Olivolja
25,0 gram Champinjoner
20,0 gram Paprika röd

1. Rör ner äggen tillsammans med peppar och salt.

2. Hacka svamp, kalkon och paprika och lägg det tillsammans med äggröran och tillsätt även keson.

3. Stek i olivoljan tills äggen stelnat.

4. Servera!


LUNCH:
Gårdagens gratinerade kassler

MIDDAG:
Fetaostfyllda kycklingfiléer med ugnsrostade grönsaker (3port)

 3,0 st Kycklingfilé - Kycklingbröstfilé u skinn
125,0 gram Fetaost 25% fett
3,0 msk (fast) Smör 80% fett
100,0 gram Broccoli
100,0 gram Blomkål
1,0 gram Lök gul röd
1,0 efter smak Oregano
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 efter smak salt o peppar
2,0 msk Olivolja
100,0 gram Gröna bönor

1. Dela grönsakerna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivoljan och krydda efter smak. Sätt in i ugen på 200 grader i ca 20 min.

2. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Blanda fetaost och oregano och tryck in i kycklingfiléerna. Bind med kökstråd vid behov. Krydda.

3. Stek i smöret tills de får fin färg och plocka ur filéerna. Späd stekspadet med vatten och tillsätt resten av fetaostblandningen och grädden, rör runt och låt koka upp.

4. Plocka ur grönsakerna ur ugnen och servera tillsammans med kycklingfilén och den goda såsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar