måndag 18 juni 2012

MAT! Måndag 18/6

FRUKOST:

1 shake

LUNCH:

200g keso
1 äpple
kanel

MIDDAG:

FYLLD BACONLINDAD KYCKLINGFILE!

Ingredienser:

800 g kycklingfilé
140 g paket bacon ( à 140 g )
1 st liten ask philadelphiaost
20 g ädelost
1 st vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
salt och malen vitpeppar
matfett till stekning

Till servering:

Kokt råris  (jag tog quionoa)



Så här gör du
1.
Lägg philadelphiaosten i en skål och pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och lägg i. Riv ädelosten och lägg ner. Rör om och krydda röran med salt och peppar.
2.
Skär ett snitt längsmed kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Svep varje fylld filé i bacon och fäst med en tandpetare.
3.
Bryn de baconsvepta kycklingfiléerna i omgångar i het panna. Lägg tillbaka alla filéerna i samma panna och låt dem bli genomstekta på svag värme under lock. Det tar allra högst 10 minuter. Servera med tillbehören.

Kycklingen var verkligen supergod, barnen åt som bara den :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar