söndag 17 juni 2012

MAT! Söndag 17/6

FRUKOST:

200g keso
1 äpple
kanel

LUNCH:

150g grillad kyckling
sallad

MIDDAG:

Ugnsstekta kycklingklubbor!

Ingredienser

8 st kycklingklubbor
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk vitlökspulver
1 tsk chilipeppar
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
Till servering:
stekta tärnade grönsaker (rivstart)
röd quinoasallad (nystart och balans)

Så här gör du
1.Tina kycklingklubborna. Värm ugnen till 150°. Smörj en ugnssäker form och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt.
2.Krydda med salt, svart- och vitpeppar, vitlökspulver, chilipulver, chilipeppar, paprikapulver och oregano. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek i ca 45 minuter.
3.Ta ut formen och häll bort vätskan som bildats i bottnen. Vänd på kycklingbitarna och krydda andra sidan. Stek i ca 30 minuter till. Skinnet ska bli härligt knaprigt och innertemperaturen 80°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar