200g keso
1 äpple
kanel
LUNCH:
150g grillad kyckling
sallad
MIDDAG:
Ugnsstekta kycklingklubbor!
Ingredienser
| 8 st kycklingklubbor |
| 2 msk rapsolja |
| 1 tsk salt |
| 1 tsk malen vitpeppar |
| 1 tsk grovmalen svartpeppar |
| 2 msk vitlökspulver |
| 1 tsk chilipeppar |
| 1 msk paprikapulver |
| 1 msk torkad oregano |
| Till servering: |
| stekta tärnade grönsaker (rivstart) |
| röd quinoasallad (nystart och balans) |
Så här gör du
1.Tina kycklingklubborna. Värm ugnen till 150°. Smörj en ugnssäker form och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt.
2.Krydda med salt, svart- och vitpeppar, vitlökspulver, chilipulver, chilipeppar, paprikapulver och oregano. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek i ca 45 minuter.
3.Ta ut formen och häll bort vätskan som bildats i bottnen. Vänd på kycklingbitarna och krydda andra sidan. Stek i ca 30 minuter till. Skinnet ska bli härligt knaprigt och innertemperaturen 80°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar