torsdag 21 juni 2012

MAT! Tisadag 19/6

FRUKOST:

Äggröra!

3 ägg
2 tsk mjölk
vitpeppar & salt

LUNCH:

Keso 200g
1 äpple
kanel

MIDDAG:

Biff med chili!

Ingredienser

200 g utskuren biff
0,5 st vitlöksklyfta
2 tsk finhackad färsk röd spansk peppar
100 g broccoli
1 st paprika, valfri färg
1 msk rapsolja
2 tsk thailändsk fisksås
2 tsk ostronsås
1 tsk pressad limesaft
färsk koriander

Så här gör du

1.
Skala och hacka vitlöken. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Bryt broccolin i buketter och skölj. Ansa och strimla paprikan. Hacka koriandern.
2.
Fräs vitlöken i en wokpanna med olja. Tillsätt kött och chili. Fräs tillsammans en stund.
2.
Tillsätt broccolin och paprikan. Krydda med fisksås, ostronsås och limesaft. Fräs tills grönsakerna är varma men fortfarande knapriga. Strö över koriandern före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar