torsdag 21 juni 2012

MAT! Torsdag 21/6

FRUKOST:

äggröra!

3 ägg
2 tsk mjölk
vitpeppar & salt

LUNCH:

150g keso
1 äpple
kanel
2 kiwifrukter (efter kesoröran)

MIDDAG:

Laxfile med ädelostsås (1port)

Ingredienser

200 g laxfilé
1 msk smör
salt
0,2 st spansk peppar
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl crème fraiche
20 g ädelost
1 tsk fiskfond
2 msk vatten

Så här gör du

1.
Rosta chilifrukten i en torr het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas. Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak. Blanda samman chili, crème fraichen, ost, fond och vatten. Mixa allt till en slät sås.
2.
Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfilén ca 2 min på varje sida.
3.
Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen och tillsätt hackad oregano. Servera med grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar