äggröra!
3 ägg
2 tsk mjölk
vitpeppar & salt
LUNCH:
150g keso
1 äpple
kanel
2 kiwifrukter (efter kesoröran)
MIDDAG:
Laxfile med ädelostsås (1port)
Ingredienser
| 200 g laxfilé |
| 1 msk smör |
| salt |
| 0,2 st spansk peppar |
| 1 st vitlöksklyfta |
| 0,5 dl crème fraiche |
| 20 g ädelost |
| 1 tsk fiskfond |
| 2 msk vatten |
Så här gör du
1.
Rosta chilifrukten i en torr het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas. Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak. Blanda samman chili, crème fraichen, ost, fond och vatten. Mixa allt till en slät sås.
2.
Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfilén ca 2 min på varje sida.
3.
Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen och tillsätt hackad oregano. Servera med grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar