Lök- och ost omelett!
Ingredienser
| 140 g ost |
| 1 dl hackad gul lök |
| 4 st ägg |
| 2 msk vatten |
| 0,5 tsk salt |
| 0,5 krm nymalen svartpeppar |
| 4 msk smör |
| Till servering: |
1. Skär osten i skivor och sedan i små bitar. Skala och hacka löken. Stek löken i smör tills den är genomskinlig.
2.Vispa upp äggen med salt och peppar med en gaffel. Smält smöret i en teflonpanna eller omelettpanna. Se till att smöret täcker hela ytan. Häll smeten i stekpannan och vicka på pannan så att smeten glider ut över hela ytan. Strö över lök och ost.
3. Grädda tills äggsmeten börjar stelna, lossa den då i kanterna med en stekspade. Vicka på stekpannan igen så att den lösa smeten kan rinna ut i kanterna och fortsätta att grädda tills omeletten har stannat. Vik då försiktigt kanterna in mot mitten och låt omeletten glida över på ett serveringsfat.
LUNCH:
Ägghack med räkor (recept finns i bloggen)
MIDDAG:
Marinerad Laxfile!
Ingredienser
| 6 st portionsbitar laxfilé á 200g |
| Marinad: |
| 2 st vitlöksklyftor |
| 1 dl tamarisoja |
| 3 msk olivolja |
| 1 tsk salt |
| 2 msk färsk koriander |
| 2 tsk färsk ingefära |
| 2 msk limesaft |
Så här gör du1.Skala vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran fint. Hacka koriandern.
2.Blanda ihop soja, olivolja, limesaft och salt till marinaden. Pressa ner vitlöken och rör ner ingefära och koriander. Lägg i laxbitarna och låt dem marineras minst 1 timme i kylskåp.
3. Grilla laxbitarna i 3-4 minuter per sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar