söndag 17 juni 2012

Maten torsdagden den 14/6!

Frukost:

Lök- och ost omelett!

Ingredienser
140 g ost
1 dl hackad gul lök
4 st ägg
2 msk vatten
0,5 tsk salt
0,5 krm nymalen svartpeppar
4 msk smör
Till servering:
Så här gör du
1. Skär osten i skivor och sedan i små bitar. Skala och hacka löken. Stek löken i smör tills den är genomskinlig.
2.Vispa upp äggen med salt och peppar med en gaffel. Smält smöret i en teflonpanna eller omelettpanna. Se till att smöret täcker hela ytan. Häll smeten i stekpannan och vicka på pannan så att smeten glider ut över hela ytan. Strö över lök och ost.
3. Grädda tills äggsmeten börjar stelna, lossa den då i kanterna med en stekspade. Vicka på stekpannan igen så att den lösa smeten kan rinna ut i kanterna och fortsätta att grädda tills omeletten har stannat. Vik då försiktigt kanterna in mot mitten och låt omeletten glida över på ett serveringsfat.

LUNCH:

Ägghack med räkor (recept finns i bloggen)

MIDDAG:

Marinerad Laxfile!

Ingredienser
6 st portionsbitar laxfilé á 200g
Marinad:
2 st vitlöksklyftor
1 dl tamarisoja
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 msk färsk koriander
2 tsk färsk ingefära
2 msk limesaft

Så här gör du1.Skala vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran fint. Hacka koriandern.
2.Blanda ihop soja, olivolja, limesaft och salt till marinaden. Pressa ner vitlöken och rör ner ingefära och koriander. Lägg i laxbitarna och låt dem marineras minst 1 timme i kylskåp.
3. Grilla laxbitarna i 3-4 minuter per sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar